nedelja, 24. februar 2013

Let it snow...

Uf, koliko snega in še vedno sneži... Še dobro, da je vsaj vikend in je manjši kaos, kot če bi ljudje hiteli v službe. Moram priznati, da je drugače res lepa ta snežna idila, še posebej za kakšne romantične sprehode v dvoje. Vsaj pravo zimo smo imeli to leto in upajmo, da bodo tudi ostali letni časi tako izraziti. Danes dopoldne smo verjetno vsi kidali, kajne? Midva sva si potem privoščila še lep zasnežen sprehod, potem sem se pa spravila delat kosilo in eno super domače pecivo. Z vami delim spodaj recepte in iz prve roke vam povem, da je oboje zelo okusno. Želim vam lepo popoldne, lep večer in toplo noč. Teden naj vam mine čimbolj mirno in polno majhnim presenečenj. Če se pa kdo odloči preizkusiti kakšen moj recept, pa naj deli svoje mnenje z nami :)


KROMPIRJEVA ČORBA
Sestavine:
-40dag krompirja
-1dl olja
-1 čebula
-ščepec sesekljanega peteršilja
-1 poravnano žličko soli
-poper
-2 lovorova lista
-10 dag korenčka
-10 dag paradižnika
-1 l vode

Priprava:
Na olju prepražimo čebulo, dodamo na kolobarje narezan korenček, paradižnik in sol. Malo dušimo in dodamo na kocke narezan krompir in še nekaj minut dušimo. Zalijemo z vrelo vodo in dodamo lovorov list. Čorbo kuhamo približno eno uro. Na koncu dodamo sesekljan peteršilj. Jaz malce začinim še z vageto in sladko papriko v prahu. Ko postrežemo lahko po želji dodamo na vsak krožnik še žlico kisle smetane.


DOMAČE PECIVO Z JABOLKI
Sestavine:
-4 jajca
-14 žlic sladkorja
-2dcl olja
-14 žlic moke
-1 vrečka vanilij. sladkorja
-1 vrečka pecilnega praška
-4 naribana jabolka
-3 žlice mletih orehov

Priprava:
Vse skupaj zmešamo v maso in dodamo v pomašen model. Pečica mora biti segreta. Pečemo 20-30min, na 180stopinj C. Ko postrežemo posujemo po želji s sladkorjem v prahu.


Pa DOBER TEK!

Ni komentarjev:

Objavite komentar