Pa je minil :) Moj rojstni dan namreč. Dopolnila sem 25let, to je že četrt stoletja, ojej. No, sem vesela, da sem v 25ih letih doživela in videla marsikaj lepega. Najbolj sem vesela, da sem spoznala svojega dragega in si že ustvarjava skupno življenje. Hvaležna sem tudi za to, da sem izbrala pravi faks in komaj čakam, da bom lahko opravljala poklic, ki me veseli, v celoti. Obožujem rojstne dneve. Zelo rada se zjutraj zbudim in čakam na prve čestitke in lepe želje. Tisti dan je meni zmeraj neki posebnega, predvsem zaradi lepih občutkov. Navsezgodaj zjutraj mi je poštar prinesel v nabiralnik prelepi čestitki od staršev in prijateljice. Vedno se rada z dragim odpravim tudi na kakšno dobro kosilo ali pa na kakšen izlet. Lansko leto se spomnim, da sva se na moj rojstni dan dopoldne odpravila na Šmarno goro in sem imela že kratke rokave na sebi, popoldne pa sem imela že tanek bombažni plašč in pa obute balerinke. To leto pa je padal sneg. Kakšna razlika. Moj rojstni dan mi je zmeraj naznanil pomlad, a zdaj kar ni in ni sončka, a upajmo, da bo kmalu :) Ravno včeraj sva povabila na obisk starše, jim pripravila kosilo in rojstnodnevno pecivo, za katerega najdete recept spodaj. Ravno tako pa se moram pohvaliti s par darili, od meni dragih oseb :) 17.aprila se z dragim odpravljava na koncert od Beyonce, v Zagrebu, jeeejjj :) Komaj čakam. Vam pokažem kaj slik kasneje ;)
It's my party and I cry if I want to :))
Moje čestitke
Prelepa LOVE ura se skriva notri :)
Rožica od mami
Videla bom Beyonce!! :)
Prelepa Love Moschino denarnica
KOKOSOVO PECIVO
Sestavine:
Biskvit:
5 jajc
12dag sladkorja
1dcl olja
13 dag moke
1dcl mleka
1/2 pecilnega praška
1-2 žlici kakava
Krema:
1/2 litra mleka
13dag sladkorja
2 vanilin sladkorja
2 žlici moke
12dag kokosove moke
Čokoladni obliv:
10dag jedilne čokolade
10dag margarine
Postopek:
Iz sestavin zmešamo biskvit (brez kakava). Polovici mase dodamo kakav.
Temno maso vlijemo v pekač in pečemo 10 minut na 200stopinjC, nato vlijemo kremo, svetlo maso in pečemo še 15minut.
Ohlajen biskvit prelijemo še s čokoladnim oblivom.
Krema: zmešamo sladkor, vanilin sladkor in moko, dodamo malo mleka. Preostalo mleko zavremo in mu primešamo mešanico (sladkorja in moke) ter kokosovo moko. Kuhamo še 2-3 minute.
Ni komentarjev:
Objavite komentar