PIŠČANČJI PAPRIKAŠ
Sestavine:
-1 piščančji file
-1 manjša čebula
-vageta, olje, 4 skodelice vode
-1/2 žličke sladke paprike v prahu
-1 žlica paradižnikove mezge
-1 polna žlica moke
-1 kisla smetana
Priprava:
Očistimo in narežemo meso na majhne koščke. Nasekljamo čebulo in jo prepražimo v loncu, da porumeni. Ogenj zmanjšamo in dodamo meso. Pražimo ga približno 5min, potem pa na majhnem ognju dušimo približno 10-15min oz. da je meso kuhano in spusti sok. Vmes ga premešamo, da se ne prime.
Odkrijemo lonec, dodamo skodelico vrele vode, žlico vagete, papriko v prahu in paradižnikovo mezgo. Pustimo, da vre in dodamo še 3 skodelice vode in vageto po okusu.
Moko posebej zmešamo z malo vode, da ni kepic in je malo tekoča. Dolijemo v paprikaš in dobro premešamo, da se omaka zgosti.
Počakamo, da zavre, odstavimo z ognja, dodamo kislo smetano in zmešamo.
Kot prilogo lahko dodamo makarone, pire krompir, kruh...
Pa DOBER TEK!
Piščančji paprikaš s širokimi rezanci
Včasih se pa moramo tudi malo pregrešiti, kajne? ;)
Ni komentarjev:
Objavite komentar